Vision och värderingar

Om Fogmaker

Sedan 1995 utvecklar, tillverkar och marknadsför Fogmaker International AB brandsläckningssystem med högtrycksvattendimma, avsedda för motorrum. Fogmaker Nordic är en del av samma bolag, inriktat på kunder och partners på den nordiska marknaden.

Så började det

Det hela startade i småländska Växjö, när ett behov uppstod av ett brandskyddssystem för rallybilar med en riktningsokänslig behållare. Uppfinnaren, Kennerth Samuelsson, registrerade namnet Fogmaker år 1995. Trots detta dröjde det till 2004, när Fogmaker kom in på bussmarknaden, innan verksamheten började växa.

Fogmaker har sin anläggning med forskning och utveckling samt tillverkning med 100 anställda i Växjö. Vi är certifierade enligt ISO9001:2015, ISO14001:2015 och IATF 16949. Vi har en årlig omsättning på 40 miljoner Euro och fortsätter att växa.

I december 2022 blev Fogmaker en del av Dacke Industris företagsgrupp. Dacke Industri är en långsiktig ägare som investerar i innovativa teknikföretag med utvecklingspotential. Koncernen ägs av Nordstjernan sedan januari 2016 och har 19 dotterbolag med mer än 1900 anställda.

Vi är stolta över förtroendet våra kunder runt om i världen visar oss. Fogmakers brandskyddssystem föddes 1995. Nu är över 300,000 fordon i fler än 60 länder utrustade med Fogmakers system med högtrycksvattendimma. Fogmaker – vårt uppdrag är att rädda liv, maskiner och egendom.

fogmaker

FUNKTIONEN FÅR ALDRIG ÄVENTYRAS

Rädda liv genom att skydda fordon och slutna utrymmen med Fogmaker brandbekämpningssystem.

Kontakta oss

Vill du att Fogmaker kontaktar dig? Skriv in din e-postadress och ett meddelande så återkommer vi till dig så snart som möjligt!

Contact form footer