Robust system

Säkert och gediget system för krävande miljöer. Detektionssystem för tunga fordon SPCR 197.

Alltid redo, dygnet runt

Alltid redo – för utlösning och systemövervakning krävs ingen strömförsörjning.

Enastående effektiv

Kväver och kyler minst dubbla tiden i jämförelse med andra godkända system*, vilket förhindrar återantändning.

Medveten konstruktion

Små rör och utrymmesbesparande konstruktion.

Minimala stilleståndstider

Kan snabbt laddas om för minimal stilleståndstid.

*SP4912 method test result

Problemet

MINIMERING AV SKADOR OCH OPLANERADE DRIFTSTOPP

Gruvverksamhet är känslig för oplanerade driftstopp. Exempelvis kan en brand på marknivå eller under jord vara förödande för människorna som arbetar i gruvan. På motsvarande sätt kan en läckande bränsleledning eller trasig hydraulslang ge upphov till en snabb och katastrofal serie händelser med ekonomiska och operativa konsekvenser som alla maskinägare vill slippa.

Vår lösning

EN INVESTERING FRÅN FOGMAKER SOM RÄDDAR LIV

Brandbekämpningssystemet Fogmaker är en investering som kan rädda livet på människor som arbetar både över och under jord.

Så fungerar det

ENASTÅENDE TEKNIK FÖR KVÄVNING OCH NEDKYLNING

Högtrycksvattendimma har enastående god kvävnings- och nedkylningsförmåga. Systemet är alltid redo – för utlösning och systemövervakning krävs ingen strömförsörjning. Fogmaker har dessutom längre tömningstid än många konkurrerande system, något som är avgörande för att förhindra återantändning och driftstopp. Detta ger oss också extremt värdefull tid för utrymning, vilket kan visa sig avgörande både i underjorden och i dagbrott. 

Fördelar

PERFEKT LÖSNING FÖR GRUVUTRUSTNING

Fogmaker är ett robust och helt automatiskt system med låg totalkostnad. Därför är det en perfekt lösning för gruvutrustning. Fogmakers vikt, maskinens maskinmonteringsmöjligheter och kompakta design gör det till ett passande alternativ för brandbekämpning inom gruvindustrin. Vi levererar Fogmaker-system till gruvbraschen i Sydafrika, Australien, Chile, Finland och Sverige. För våra kunder är det ett pålitligt, lättunderhållet och enkelt system som skapar komfort och skyddar både människor och tillgångar.

Affärsområden

Fogmakers huvudsakliga affärsområden

Fogmakers högtrycksvattendimma ger högeffektiv brandbekämpning på flera områden. Därför är vår produkt ett lönsamt alternativ för ett brett spektrum av kunder.

Jordbruk

Flygplatsmaskiner

Bussar

Bygg och anläggning

Elfordon

Skogsmaskin från Rottne som använder ett Fogmakersystem

Skogsbruk

Materialhantering

Gruvor och Tunnlar

Lastbilar

Andra segment

Kontakta oss

Vill du att Fogmaker kontaktar dig? Skriv in din e-postadress och ett meddelande så återkommer vi till dig så snart som möjligt!

Contact form footer